Czy uczelnia ma obowiązek wydania odpisu dyplomu w każdym języku obcym wskazanym przez absolwenta, czy może określić języki, w których wydaje takie odpisy?
Uczelnia nie określa dowolnie katalogu języków. Przepisy przewidują odpis dyplomu w języku angielskim, francuskim, hiszpańskim, niemieckim i rosyjskim oraz odpis suplementu w języku angielskim (art. 77 ust. 2a–2b PSWiN).