Czy osoby, które ukończyły studia przed 30 czerwca 2026 r., będą mogły otrzymać dyplom w postaci elektronicznej?
Nie. Nie przewiduje się rejestracji w RDE dyplomów osób, które ukończyły studia przed 30 czerwca 2026 r. RDE gromadzi dokumenty objęte obowiązkiem lub możliwością wydania w postaci elektronicznej na podstawie nowych przepisów (art. 347a PSWiN).