{"id":26719,"date":"2026-11-05T14:36:20","date_gmt":"2026-11-05T13:36:20","guid":{"rendered":"https:\/\/polon.nauka.gov.pl\/pomoc\/?post_type=lsvr_lore_faq&#038;p=26719"},"modified":"2026-11-05T14:39:33","modified_gmt":"2026-11-05T13:39:33","slug":"czy-wprowadzenie-dyplomow-generowanych-w-systemie-pol-on-bedzie-wymagalo-zatwierdzenia-nowego-wzoru-dyplomu-przez-senat-uczelni-lub-przekazania-go-do-wlasciwych-organow","status":"publish","type":"lsvr_lore_faq","link":"https:\/\/polon.nauka.gov.pl\/pomoc\/faq\/czy-wprowadzenie-dyplomow-generowanych-w-systemie-pol-on-bedzie-wymagalo-zatwierdzenia-nowego-wzoru-dyplomu-przez-senat-uczelni-lub-przekazania-go-do-wlasciwych-organow\/","title":{"rendered":"Czy wprowadzenie dyplom\u00f3w generowanych w systemie POL-on b\u0119dzie wymaga\u0142o zatwierdzenia nowego wzoru dyplomu przez senat uczelni lub przekazania go do w\u0142a\u015bciwych organ\u00f3w?"},"content":{"rendered":"\n<p class=\"wp-block-paragraph\">Nie ma potrzeby zatwierdzania przez senat odr\u0119bnego wzoru e-Dyplomu. Senat zatwierdza wz\u00f3r dyplomu uko\u0144czenia studi\u00f3w w postaci papierowej (art. 77 ust. 3 PSWiN). Wizualizacja e-Dyplomu jest generowana automatycznie przez system RDE (\u00a7 17\u201318 rozporz\u0105dzenia ws. POL-on). <\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"<p>Nie ma potrzeby zatwierdzania przez senat odr\u0119bnego wzoru e-Dyplomu. Senat zatwierdza wz\u00f3r dyplomu uko\u0144czenia studi\u00f3w w postaci papierowej (art. 77 ust. 3 PSWiN). Wizualizacja e-Dyplomu jest generowana automatycznie przez system RDE (\u00a7 17\u201318 rozporz\u0105dzenia ws. POL-on).<\/p>\n","protected":false},"author":40,"template":"","meta":{"footnotes":""},"class_list":["post-26719","lsvr_lore_faq","type-lsvr_lore_faq","status-publish","hentry","lsvr_lore_faq_cat-dyplomy-elektroniczne-merytoryczne","post-item"],"categories":"Dyplomy elektroniczne (RDE) - merytoryczne","tags":"","date_content_updated":"","_links":{"self":[{"href":"https:\/\/polon.nauka.gov.pl\/pomoc\/wp-json\/wp\/v2\/lsvr_lore_faq\/26719","targetHints":{"allow":["GET"]}}],"collection":[{"href":"https:\/\/polon.nauka.gov.pl\/pomoc\/wp-json\/wp\/v2\/lsvr_lore_faq"}],"about":[{"href":"https:\/\/polon.nauka.gov.pl\/pomoc\/wp-json\/wp\/v2\/types\/lsvr_lore_faq"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/polon.nauka.gov.pl\/pomoc\/wp-json\/wp\/v2\/users\/40"}],"version-history":[{"count":1,"href":"https:\/\/polon.nauka.gov.pl\/pomoc\/wp-json\/wp\/v2\/lsvr_lore_faq\/26719\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":26720,"href":"https:\/\/polon.nauka.gov.pl\/pomoc\/wp-json\/wp\/v2\/lsvr_lore_faq\/26719\/revisions\/26720"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/polon.nauka.gov.pl\/pomoc\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=26719"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}