{"id":26697,"date":"2026-11-05T14:10:35","date_gmt":"2026-11-05T13:10:35","guid":{"rendered":"https:\/\/polon.nauka.gov.pl\/pomoc\/?post_type=lsvr_lore_faq&#038;p=26697"},"modified":"2026-11-05T14:10:53","modified_gmt":"2026-11-05T13:10:53","slug":"w-jaki-sposob-kandydat-na-studia-drugiego-stopnia-bedzie-potwierdzal-posiadanie-odpowiedniego-wyksztalcenia-jezeli-posiada-wylacznie-e-dyplom","status":"publish","type":"lsvr_lore_faq","link":"https:\/\/polon.nauka.gov.pl\/pomoc\/faq\/w-jaki-sposob-kandydat-na-studia-drugiego-stopnia-bedzie-potwierdzal-posiadanie-odpowiedniego-wyksztalcenia-jezeli-posiada-wylacznie-e-dyplom\/","title":{"rendered":"W jaki spos\u00f3b kandydat na studia drugiego stopnia b\u0119dzie potwierdza\u0142 posiadanie odpowiedniego wykszta\u0142cenia, je\u017celi posiada wy\u0142\u0105cznie e-Dyplom?"},"content":{"rendered":"\n<p class=\"wp-block-paragraph\">Kandydat, kt\u00f3ry uko\u0144czy studia po 1 stycznia 2027 r. nie b\u0119dzie musia\u0142 posiada\u0107 dyplomu papierowego. Posiadanie odpowiedniego wykszta\u0142cenia mo\u017ce zosta\u0107 potwierdzone na podstawie e-Dyplomu i informacji znajduj\u0105cych si\u0119 w RDE. Dost\u0119p do informacji o dyplomie mo\u017ce zosta\u0107 umo\u017cliwiony innym osobom lub podmiotom przez absolwenta (art. 347a ust. 13 pkt 2 PSWiN oraz \u00a7 25 rozporz\u0105dzenia ws. POL-on).<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"<p>Kandydat, kt\u00f3ry uko\u0144czy studia po 1 stycznia 2027 r. nie b\u0119dzie musia\u0142 posiada\u0107 dyplomu papierowego. Posiadanie odpowiedniego wykszta\u0142cenia mo\u017ce zosta\u0107 potwierdzone na podstawie e-Dyplomu i informacji znajduj\u0105cych si\u0119 w RDE. Dost\u0119p do informacji o dyplomie mo\u017ce zosta\u0107 umo\u017cliwiony innym osobom lub podmiotom przez absolwenta (art. 347a ust. 13 pkt 2 PSWiN oraz \u00a7 25 rozporz\u0105dzenia [&hellip;]<\/p>\n","protected":false},"author":40,"template":"","meta":{"footnotes":""},"class_list":["post-26697","lsvr_lore_faq","type-lsvr_lore_faq","status-publish","hentry","lsvr_lore_faq_cat-dyplomy-elektroniczne-merytoryczne","post-item"],"categories":"Dyplomy elektroniczne (RDE) - merytoryczne","tags":"","date_content_updated":"","_links":{"self":[{"href":"https:\/\/polon.nauka.gov.pl\/pomoc\/wp-json\/wp\/v2\/lsvr_lore_faq\/26697","targetHints":{"allow":["GET"]}}],"collection":[{"href":"https:\/\/polon.nauka.gov.pl\/pomoc\/wp-json\/wp\/v2\/lsvr_lore_faq"}],"about":[{"href":"https:\/\/polon.nauka.gov.pl\/pomoc\/wp-json\/wp\/v2\/types\/lsvr_lore_faq"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/polon.nauka.gov.pl\/pomoc\/wp-json\/wp\/v2\/users\/40"}],"version-history":[{"count":1,"href":"https:\/\/polon.nauka.gov.pl\/pomoc\/wp-json\/wp\/v2\/lsvr_lore_faq\/26697\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":26698,"href":"https:\/\/polon.nauka.gov.pl\/pomoc\/wp-json\/wp\/v2\/lsvr_lore_faq\/26697\/revisions\/26698"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/polon.nauka.gov.pl\/pomoc\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=26697"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}