{"id":26683,"date":"2026-11-05T13:58:58","date_gmt":"2026-11-05T12:58:58","guid":{"rendered":"https:\/\/polon.nauka.gov.pl\/pomoc\/?post_type=lsvr_lore_faq&#038;p=26683"},"modified":"2026-11-05T14:00:09","modified_gmt":"2026-11-05T13:00:09","slug":"czy-za-wydanie-odpisow-dyplomow-doktorskich-i-habilitacyjnych-w-postaci-elektronicznej-lub-papierowej-bedzie-pobierana-oplata","status":"publish","type":"lsvr_lore_faq","link":"https:\/\/polon.nauka.gov.pl\/pomoc\/faq\/czy-za-wydanie-odpisow-dyplomow-doktorskich-i-habilitacyjnych-w-postaci-elektronicznej-lub-papierowej-bedzie-pobierana-oplata\/","title":{"rendered":"Czy za wydanie odpis\u00f3w dyplom\u00f3w doktorskich i habilitacyjnych w postaci elektronicznej lub papierowej b\u0119dzie pobierana op\u0142ata?"},"content":{"rendered":"\n<p class=\"wp-block-paragraph\">Za wydanie odpisu dyplomu doktorskiego lub habilitacyjnego jest pobierana op\u0142ata w wysoko\u015bci okre\u015blonej w rozporz\u0105dzeniu ws. dyplom\u00f3w doktorskich, dyplom\u00f3w habilitacyjnych i legitymacji doktoranta. Sam dyplom elektroniczny oraz papierowy dyplom sporz\u0105dzany na wniosek s\u0105 wydawane nieodp\u0142atnie (art. 179 ust. 1 i 5 PSWiN).<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"<p>Za wydanie odpisu dyplomu doktorskiego lub habilitacyjnego jest pobierana op\u0142ata w wysoko\u015bci okre\u015blonej w rozporz\u0105dzeniu ws. dyplom\u00f3w doktorskich, dyplom\u00f3w habilitacyjnych i legitymacji doktoranta. Sam dyplom elektroniczny oraz papierowy dyplom sporz\u0105dzany na wniosek s\u0105 wydawane nieodp\u0142atnie (art. 179 ust. 1 i 5 PSWiN).<\/p>\n","protected":false},"author":40,"template":"","meta":{"footnotes":""},"class_list":["post-26683","lsvr_lore_faq","type-lsvr_lore_faq","status-publish","hentry","lsvr_lore_faq_cat-dyplomy-elektroniczne-merytoryczne","post-item"],"categories":"Dyplomy elektroniczne (RDE) - merytoryczne","tags":"","date_content_updated":"","_links":{"self":[{"href":"https:\/\/polon.nauka.gov.pl\/pomoc\/wp-json\/wp\/v2\/lsvr_lore_faq\/26683","targetHints":{"allow":["GET"]}}],"collection":[{"href":"https:\/\/polon.nauka.gov.pl\/pomoc\/wp-json\/wp\/v2\/lsvr_lore_faq"}],"about":[{"href":"https:\/\/polon.nauka.gov.pl\/pomoc\/wp-json\/wp\/v2\/types\/lsvr_lore_faq"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/polon.nauka.gov.pl\/pomoc\/wp-json\/wp\/v2\/users\/40"}],"version-history":[{"count":1,"href":"https:\/\/polon.nauka.gov.pl\/pomoc\/wp-json\/wp\/v2\/lsvr_lore_faq\/26683\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":26684,"href":"https:\/\/polon.nauka.gov.pl\/pomoc\/wp-json\/wp\/v2\/lsvr_lore_faq\/26683\/revisions\/26684"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/polon.nauka.gov.pl\/pomoc\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=26683"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}